Blog

Sportzakó ing nélkül ...

2016. április 19.

 

Az utcán vagy egy szórakozóhelyen egyre gyakrabban jön velünk szembe egy zakó,ami alatt viselője nem inget, hanem egy vékony kötött pulóvert vagy egy pólót hord. Az elegancia és a lazaság íly’ módon való ütköztetése jól  tud kinézni, de nem mindig sikerül ...

Személy szerint én azt vallom, hogy a zakó-ing összeállítást is meg lehet a saját lazaságában oldani,

elegant

és ha ennél is jobban „le akarok öltözni”, akkor a zakót egyszerűen elhagyom. De ez csak az én álláspontom a divat és stílus végtelen tengerében.

A zakó alatti „lazulásnak” vannak fokozatai: első lépés talán az, amikor az inget nem tűrjük be. Ha ezt az összeállítást választjuk, akkor figyeljünk arra, hogy az ingünk szűk szabású legyen, és az alja ne lógjon a zakó alá. Különben minden lesz, csak nem „trendy” ...

untucked

A következő lépés, amikor a zakó alá egy vékony pamut vagy gyapjú pulóvert veszünk. Nagyon figyeljünk, hogy ha a zakó és a pullóver túl elegáns, esetleg színben is nagyon közel állnak, akkor inkább kelt olyan hatást, hogy az inget „kifelejtettük”. Vagy a zakó vagy a pullóver legyen az átlagnál kevésbé elegáns színű, mintájú. Vagy engedjük, hogy a szabásvonalak „dobják szét” a túl elegáns megjelenést.

sweater

Az utolsó összeállítás, ahol egy elegáns zakó még ing nélkül „trendy” tud lenni: a galléros polós. Ez a verzión tipikusan egy „golfklub” vagy „yachting” érzést ad. Egy kis elitista kerti parti beütéssel. Ha lehet, kerüljük az egyszínű zakó és egyszínű póló összeállítást. Itt a színeket és mintákat kell jól megválasztanunk ahhoz, hogy az unalom ne rombolja szét ezt az „elitista stílust”.

polo neck

A póló (t-shirt) egy külön világot jelent: minál lazább egy poló, annál inkább könyörög egy struktúrálatlan, lehetőleg vékony pamut vagy len zakóért.

elegant tee

A nadrág legtöbbször farmer. Ha egy jól betört farmert választunk, akkor a zakó is legyen egy kicsit „kopottabb” vagy lazább szövésű pamut. A len gyűrött megjelenése csak „jót tesz” ennek az összeállításnak.

laza

Ha nem akarunk „Vegas bouncer” benyomást kelteni, akkor hagyjunk el mindent, ami gyapjú és élére vasalt ...

Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház