Blog

Selyem öltöny – csak ünnepi alkalmakra?!

A selyem fénye és az anyag esése annyira jellegzetes, és – mondjuk ki - feltűnő, hogy sokan el sem tudjuk képzelni, hogy nagyon ünnepi alkalmakon kívül (pl. esküvő) valaha is felvegyünk egy selyemből készült öltönyt vagy szmokingot. Egy jó minőségű selyem öltöny már messziről jól megkülönböztethető egy olcsó, csillogó műszálból készített öltönytől, a fénye és az esése annyira különleges (a tapintásáról nem is beszélve).

Igen, egy „klasszikus” selyem öltöny annyira kiáll a tömegből, hogy irodai viseletre csak szigorúan nonkonformistáknak ajánlott. (képeken: Versace- és Dolce & Gabbana selyem öltöny).

versace dg

A szövés technikájával és más szövetek (pl. pamut, gyapjú) keverésével azonban elérhető, hogy a selyem nagyon karakteres tulajdonságai csak diszkréten jelenjenek meg. Egy eltérő szövéssel már el is tűnhet a selyem „páncélos” hatása. A leggyakrabban használt gyapjú-selyem kevert szövetek pedig hordozzák mind a gyapjú, mind pedig a selyem előnyös hatásait. (alsó képen: Corneliani gyapjú-selyem öltöny.) Az Ermenegildo Zegna Trofeo 600-as szövete is, ami 85% gyapjút és 15% selymet tartalmaz, pont ezen tulajdonságok előnyös ötvözésére készült.

wsilk cotton silk

corn

A selyemmel kevert öltönyök boldog jövőbeli viselőivel azonban egy személyes tapasztalatot megosztanék: a viselés során a selyem a varrásvonalak mentén egy jellegztesen fényes csíkozást hoz létre, ami olyan, mintha az anyag „túl lenne feszítve”. Függetlenül attól, hogy pamuttal vagy kasmírral kevert-e. Ilyen a selyem ...

pull1 pull2 pull3

 

 

Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház