Blog

Pamut- és len öltönyök: egy hűsebb világ ráncos következményekkel

Ha üzleti környezetünk a „vasalt”, sötét öltönyt várja el tőlünk minden egyes nap, akkor a meleg beköszöntével a fegyvertárunk kicsit leszűkül. Ebben az esetben a szövet megválasztása adott: gyapjú vagy kasmír, esetleg valamilyen más anyaggal keverve (selyem, pamut) maximum 15%-ig. Amit tehetünk, hogy minél vékonyabb, kis grammsúlyú gyapjúból készült öltönyt veszünk, ami lehetőleg fél-, negyed béléses vagy bélés nélküli zakóval készült.

Ha a pamut- vagy len öltönyök világába szeretnénk mégis elkalandozni, tisztában kell lennünk ezen anyagok tulajdonságaival. Nyáron valóban hűsek (különösen a len), az anyaguk már ránézésre is különleges. Egy tényt azonban el kell fogadnunk: mind a len öltönyök, mind a pamut öltönyök összesen három alkalommal néznek ki simán és vasaltan: a gyártó promóciós fotóin, amikor megvesszük és amikor a tisztítóból elhozzuk.

cotton1 linen1 cotton2 lin wool

A napi viselet során a len gyűrődik, gyűrötten igazi a len öltöny, akármilyen szépen is szabott. Még a gyapjúval kevert len öltöny is így fog viselkedni – ezt a viselőjének el kell fogadnia. Ugyanez igaz a pamut öltönyökre is. Csakis az válassza a gyapjú helyett ezeket az anyagokat, aki gyűröttségében is látja bennük szépségüket, különlegességüket (ja, és az irodai környezete is elfogadja ... )

wrink1 cotton2 wrink2
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház