Blog

Palmanova Outlet Village

2015. augusztus 7.

Szlovénia vagy Trieszt felől érkezve az A4-es autópálya mellett az első factory outlet Palmanova.  A legközelebbi nagyváros Udine és Trieszt. Fő jellegzetessége, hogy nem elsősorban egy vásárlási célállomás, sokkal inkább a Velence vagy Trieszt felé utazók néznek be, esetleg a közeli (pl. Grado) üdülővárosokból szoktak idelátogatni.

http://www.palmanovaoutlet.it/en

pn1 pn2

Nem véletlenül hiányzik a nevéből a “premium” szó, a 90 üzlet nagyrésze inkább sportos, casual vagy “fast fashion” márkákat árul. Ha szeretjük a Calvin Klein-t, a Tommy Hilfiger-t vagy a Nike-ban szeretnénk valamit vásárolni, akkor ezt itt megtehetjük. De az elegáns ruházat és cipő inkább hiánycikk.

Sajnos, két éve a Nervesa Sartoria d’Europa üzlete is bezárt, ami akkor is szomorú, ha a Nervesa már nem ugyanaz a márka és tulajdonosi kör, mint pl. tíz éve volt. Idén pedig a Galliano üzlet is bezárt. Az egyetlen frissitő újdonság, hogy nyílt egy Mastai Ferretti bolt, ahol azért lehet szép és elegáns ingeket találni.

Az öltönyboltok a “szokásos” Tailor Club, Conte of Florence, Enrico Coveri. Mivel Olaszországról beszélünk, itt is találhatunk egy-két stílusos, jobb darabot, de őszintén: ha valaki Olaszországban öltönyt akar vásárolni, nem ezeket a márkákat keresi fel először … Én egy kivételt említenék, a biella-i Angelico boltját, ahol ha a szezonvégi leértékelésnél találunk egy szép öltönyt 200 Euro alatt, akkor azt nyugodtan vegyük meg.

A cipőboltok közül a Baldinini-t és a Roberto Botticelli-t említsük meg. Bár mindkét gyártó kollekciója eleggé “fashion forward”, ha akcióban 100 Euro körül látunk valamit, amit nem tudunk otthagyni, ne hagyjuk ott. Minőségben és stílusban a Pollini emelkedik ki, de sajnos az elmúlt három év során jelentős dráguláson esett át. A régebben 140 Eurós cipők ma már inkább 250 Euroért találhatók a polcokon.

Egy meleg nyári napon egy jó Lindt csoki fagyival zárhatjuk a nézelődést …

Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház