Blog

Öltöny zakó szólóban?

Sportzakó, blézer, öltöny zakó. A férfi zakók ebbe a három kategóriába sorolhatók. Bár ránézésre nagyon hasonlóak, mégis vannak apró vagy akár markánsabb megkülönböztető jegyeik. A klasszikus blézer általában egyszínű sötét(kék) fém gombokkal. ( blézer és öltöny zakó)

sbs  

b vss

De mi különbözteti meg a sportzakót az öltöny zakótól? Az öltöny a legelegánsabb, és ezt minden apró részlete ki is hangsúlyozza. Az anyaguk általában finomabb szövésű, a gombok „beleolvadnak” az öltöny színébe, a minták, a zsebek klasszikusak, visszafogottak. A sportzakó mindezeknek kicsit az ellentéte: markánsabb anyagok, minták jellemzik, a gombok harmonizálnak a zakó színével, de nem azonosak vele, gyakoriak a rávarrott zsebek is.

Mit tegyünk, ha mégis szeretnénk az öltöny zakónkat sportzakóként hordani?

A legfontosabb, hogy öltözetünkben a zakó minél távolabb kerüljön az öltöny „érzéstől”. Ne vegyünk hozzá nyakkendőt, a nadrág színe és anyaga is markánsan térjen el a zakótól. Ha a zakó alá egy vékony mellényt vagy kardigánt veszünk fel, vagy bátran fel merjük venni egy farmerhoz is, máris sikeresen oldottuk meg a feladatot.

sj1 sj2
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház