Blog

Öltöny nyakkendő nélkül – hogyan tartsunk egy kis eleganciát a lezserségben

Ami régen elképzelhetetlen volt, mára már teljesen elfogadott: egyre több férfi hord öltönyt vagy zakót inggel, nyakkendő nélkül. A nyakkendőnek – szépsége mellett - azonban van egy praktikus oldala is: összefogva az ing nyakát és gallérját az öltöny és az ing egységének eleganciáját is biztosítja. Ha ezt a kiegészítőt kivesszük a „képből”, érdemes néhány hasznos részletre odafigyelnünk, hogy nyakkendő nélkül is az elegancia domináljon a lezserség felett.

suit

Ehhez fontos, hogy az ingnyaknak és a gallérnak elég tartása legyen, hogy az ing ne bújjon el „félénken” a zakó gallérja alá. Könnyebb a helyzetünk, ha csak az ing legfelső gombját gomboljuk ki, ilyenkor túl kis rés keletkezik ahhoz, hogy az ing tartása „szétessen”. Sokan nem szeretik a legombolható nyakú ingeket, de tipikusan hasznos társ ebbéli törekvésünkben, hiszen pont a gombok nem endedik szétcsúszni a gallért.

hide hide2
one butt1 one butt2

Az igazi kihívással akkor nézünk szembe, ha a mára „etalonná” váló: két gombot hagyunk nyitva „modellt” szeretnénk tökélyre vinni. Ekkor szigorúan a magasabb ingnyakak felé kell fordulnunk, akár kétgombos modelleket választva, és a gallérnak is elég merevnek kell lennie, hogy ne csússzon a zakó gallérja alá. Egy-két ilyen megfontolás máris garantálja a sikert.

shirt1 shirt2
self fine2
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház