Blog

Nyáron kalapban … ?

2016. július 13.

 

 

Ha sapkákra és kalapokra gondolunk, akkor a férfiak nagy része a hidegre vagy valamilyen sportra asszociál. A kalap helyett is inkább kötött- vagy valamilyen baseball sapkára …

Pedig a nyári melegben nemcsak elegáns, hanem praktikus is lehet egy “fejfedő”, ha sokat tartózkodunk a szabadban. Ha egy sapka vagy kalap könnyű és szellőző anyagból készül, akkor nem fogja felforralni a fejünket, és megvéd az erős napsütéstől (vagy a szemerkélő esőtől).

hats

A legelegánsabb viselet egyértelműen a fedora és a trilby szalmából készült változatai. A nyári fedora karimája egy picit keskenyebb, mint a klasszikus verziója, és egyértelműen a legelegánsabb viselet. Zakó vagy nyári öltöny nélkül nagyon “furán” fog festeni, vagy mondjuk ki: ne vegyük fel. A trilby egy fokkal lazább viselet, egyfajta átmenet az elegáns és a lazább kalapok között. Zakóval és laza nyári öltözettel is felvehető.

elegant

 

 

trilbys

A kalapok külön csoportját képezik az oldalt felhajló karimájú western- (cowboy), a panama- vagy safari kalapok. Egy egzotikus helyen, egy sivatagi kiránduláson nem keltenek feltűnést, de itthon, mindennapi használatra egy kicsit “sok”.

western

A sapkák közül a flatcap vagy baker/newsboy cap, “magyarul” golfsapka az a viselet, ami egy csöpp stílust, eleganciát tud az öltözetünknek kölcsönözni, ha anyagában, színében és mintájában megfelelőt választunk. Készülhet lenből, vagy létezik speciális ventillációs lyukakkal ellátott mikroszálas verzió is.

flats

Egy hosszabb városnézéshez ideális viselet.

flats2

A baseball sapka: lehet a legmenőbb dizájnerektől a legmenőbb mintákkal és fazonnal, attól még baseball sapka marad. Sportolásra, strandra, sportcipővel, kérem.

baseball

Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház