Blog

Nyári nadrágok

2016. április. 27.

 

Ha van olyan időszak, amikor egy picit úgy érehetjük, hogy elegünk van a szürke vagy sötétkék öltönyeink monotómiájából, azok a verőfényes meleg nyári napok, amikor a „dress code” is lazábban értelmezett. Ekkor kiélvezhetjük a színek iránti vonzalmunkat, esetleg utat engedhetünk egy kicsit a kalandvágyunknak is. A zakó-nadrág összeállításban a legtöbben a nadrág színét merik merészebbre venni, a nyári zakó mintázatával és színével a komfortosabb (konzervatívabb) oldalon maradva. A „szélső értékek” határait csak egyéni ízlésünk és a professzionális megjelenés „kötöttségei” szabják meg.

Klasszikus, ám ambivalens: a fehér szín

A fehér szín a smart casual „farmerje”: gyakorlatilag mindenhez megy, és tényleg jól néz ki. A klasszikus tengerészkék-fehér összeállítás „akár alul-akár felül” nagyon karakteres, és tagadhatatlanul jól néz ki.

w pants

 

w jackets

A fehér nadrág a legtöbb nyári színnel passzol, bár némi hátrányt jelent, hogy irgalmatlanul gyorsan koszolódik, és egy kicsit „elitista” megjelenést kölcsönöz.

bright jackets

Ennek kivédésére a legjobb kompromisszum a törtfehér vagy a halvány homokszín, ami „társadalmilag elfogadottabb”, magyarul egy irodai környezetben sem fognak ferde szemmel nézni ránk, és a szennyeződésekkel szemben is hálásabb.

A színek mostohagyereke: a rózsaszín

A rózsaszín nyári nadrág szintén nagyon jól öltöztethető, de gyakran megkapja a kritikát, hogy a rózsaszín nadrágot csak az olasz férfiak tudják hordani, hagyjuk is meg nekik. Ha valakiben ez az érzés megszületik, akkor maradnak a markánsabb színek, amikkel próbálkozhatunk.

pink

A narancs, a piros, a bordó, a zöld

Ezek egyike sem szokványos nadrágszín a férfiak világában, de ha a zakót és a kiegészítőket megfelelően választjuk, semmit nem vesz el a férfias megjelenésből.

red

 

darker

A karakteres színek kombinálására évről-évre az egyik legjobb példa a Polo Ralph Lauren kollekciói:

prl

A jolly joker: a keki árnyalatok

A hokokszíntől a világosbarnáig terjedő skála az a nadrágszín, ami már a legtöbb konzervatív férfi komfortzónáján is belül marad. A zakó, az ing anyaga, színe mind-mind könnyen variálható ezzel a színskálával.

keki

A kék és a szürke ötven árnyalata

A klasszikus színekkel nem lehet melléfogni. Azért egy kis minta, szín a zakó szövésében sokat dob az összeállításon. A nyári melegben egy kis vidámság csak segít a megjelenésünkön.

gblue

Ha nem a színekkel szeretnék kísérletezni, még mindig ott vannak a kiegészítők: egy klubzakó – ha már sötétkékről beszélünk -, egy kötött nyakkendő vagy egy vászon öv is „nyáriassá” varázsolhatja viseletünket.

accessor

To the extreme ...

Ha megnézünk egy nyári Etro kollekciót vagy hasonló összeállításokat, ahol az öltözet minden eleme egy-egy karakteres színt képvilel, beláthatjuk, hogy ebben is lehet stílus és fantázia. Az azonban tény, hogy egy ilyen „ensemble” összeállítása nagy odafigyelést igényel még a „tapasztaltabbaknak” is.

bright

Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház