Blog

McArthur Glen Designer Outlet – Noventa di Piave

2015. augusztus 7.

A Noventa di Piave Outlet szintén az A4-es autópálya mellett található 30 km-re északra Velencétől a jesolo-i kijáratnál. Ugyanúgy McArthur Glen outlet, mint Parndorf. Ha röviden akarnám jellemezni, itt nem a kínálat, hanem a pénztárca lesz a szűk keresztmetszet.

ndp1 ndp2 ndp3

http://www.mcarthurglen.com/it/noventa-di-piave-designer-outlet/en/

Noventa di Piave-ben a “klasszikus” outlet márkák mellett gyakorlatilag majdnem minden prémium (vagy hívjuk inkább luxusnak) márka képviselteti magát az Armani-tól Versace-ig. Ha határozottan és célirányosan öltöny és öltönycipőt keresünk, még akkor is a bőség zavarával fogunk küzdeni. Mi az ami így vagy úgy említésre méltó?

pz fr signs

Kiton – idén nyílt a nápolyi Kiton “outlet”-je, ami a legdrágább bolt az egész komplexumban. Ha az árakat nem nézzük, akkor egy hatalmas stílus élményben lesz részünk, ha körbejárjuk a boltot. A luxus anyagok és az aprólékos kézimunka sugárzik minden egyes darabból. Mindenzt hamisíthatatlan nápolyi stílusban. Nem véletlenül az a Kiton jelmondata, hogy “Il meglio del meglio + 1” (a legjobb legjobbja + 1), és egyben a világ egyik, ha nem a legdrágább szabósága. Az árakat megnézve a jelmondat inkább “mille piú mille + 1”, hiszen a legolcsóbb öltöny is 2400 Euro, a zakók pedig 1700 Eurónál kezdődnek. Cipők 600-nál, de inkább ezer Eurók …

kiton

Brioni – mindig is az egyik legdrágább és legjobb minőségű szabósgának számított a római Brioni, de az eddig is magas árak az elmúlt három évben még jobban elszálltak. Ma már 1700 Euro alatt öltönyt vagy 300 alatt cipőt akciósan sem lehet venni. A Brioni is inkább egy esztétikai elmény a klasszikus stílust kedvelőknek, sem mint vásárlási célpont …

Brooks Brothers – azoknak, akik kedvelik az angolszász stílust, a bővebb vonalakat, mindenképpen érdemes ide benézniük. A Brooks Brothers egyenlő a tradícióval, és ellentétben az amerikai boltjaival, itt egészen jó árban ráakadhatunk a márka top termékeire a “Golden Fleece” darabokra, mivel azok “helyben” készülnek. A Brooks Golden Fleece ingeket néha akár 50 Euróért, a kézzel varrott öltönyöket pedig 400 Euro körül meg lehet kapni.

Paul Smith – az angolszász stílus angolabbik felét kedvelőknek, akik szeretik a Paul Smith színvilágát az ingek kézelőiben és az öltönyök bélésében. Ha szereti az angol szabású öltönyöket, akcióban 400-450 Euróért találhat ilyet, cipőt pedig 150-200 Euróért.

Armani – Az Armani outletben az öltöny- és öltönying kínálat szükösnek mondható. A Collezioni öltönyök 600 Euro körül vannak, a Giorgio Aramanik (Black Label) pedig 1000 körül. Szezonvégi akcióban persze jóval olcsóbban megkaphatjuk őket, de akkor már igen szelektált a kínálat.

Versace – sajnos a Versace eléggé “fashion forward” öltönyöket készít nagyon karcsú szabással. A másik “probléma”, hogy sok a műszállal kevert model. Az árak az Armani szintjén mozognak.

Prada – A 2014-es márka-érték felmérés szerint a Prada a világ legértékesebb márkája a ruházati kategóriában. És ezt az áraiban is érvényesíti. Meg sok-sok műszálat is. A sportcipőkön kívül a cipők is 250 Eurótól indulnak, néha szigorúan csak egy-egy darabot 170 Euro köré leértékelve …

Boglioli – egy igazi minőségi szabóság, a neve azonban kevésbé ismert, mint pl. a Zegna vagy a Canali. Itt zakókat akciósan 170 Euro körül, öltönyöket pedig 300-400 Euróért már találhatunk.

Burberry – itt nem időznék sokat, a kínálat és az árak nagyon hasonlóak a parndorf-i Burberry-éhez.

Hugo Boss – a legnagyobb előnye talán a mérete. Nem olcsóbb, mint Európa más országaiban, de akcióban még rendes választékot találunk, ha zakót vagy öltönyt keresünk, esetleg cipőt. 50%-os akcióban egy szimpatikus öltönnyel már akár 300 Euróért is találkozhatunk.

boss1 boss2
Eur 291 Eur 194

Il Lanifico – jellegében hasonló a Lanifico Angelico üzlethez. Jó anyagokból készült öltönyöket és zakókat vásárolhatunk reális áron. (Akciósan akár 200-250 Euróért.)

Loro Piana – a luxus anyagok luxus árú boltja.Az árak itt is az elmúlt három évben duplázódtak meg … Ingeken, nadrágokon és pólókon kívül nem nagyon van ruhanemű 400 Euro alatt. Még akciósan sem. Ide is inkább azért érdemes benézni, hogy lássuk, mi minden gyönyörűség készíthető kasmírból, vicunából …

A KEDVENC:

pz shop

Pal Zileri – A Noventa di Piave Pal Zileri boltja az egyik legjobb Pal Zileri outlet Olaszországban. A Lab, a Concept, a Sartoriale modellek mellett megtalálhatók persze maguk a Pal Zileri darabok is. Az öltönyök karcsúságuk szerint Drop 6, 7 és 8 szerint vannak rendezve. A választékra sem lehet panasz. Nem akciós időszakban 600 Euro körül van egy öltöny, de pl. szeptember elején 70%-os akcióval dolgoznak, amikor az öltönyöket 250 Euróért, az öltönycipőket pedig 100 Euro alatt meg lehet kapni. Ha valaki egy boltban szeretne tetőtől-talpig felöltözni, akkor ez legyen az.

pz kabat pz pull pz boot
Eur 439 Eur 139 Eur 199

a.Testoni – a Testoni cipők nagyon stílusosak és elegánsak, ráadásul a legtöbbjük nem is Blake-, hanem tartósabb, Bologna-varrott. Árban 170-220 Euro körül vannak, de “utolsó darabokat” már 100 Euro körül is találhatunk.

testoni Eur 275

Moreschi (Stemar) – A Moreschi nagyon jó minőségű, egyetlen “hátránya”, hogy eléggé konzervatív darabokat gyárt. Van egy “special edition” vonala is, ami a legtöbb Moreschi outletben megtalálható, gyönyörűek, 370 Euróért … Minden Moreschi boltban található egy nagy csomó “sample”, amik azonban mind 7.5-es méretűek. Szóval a 41-41.5-es lábúak előnyben!

Fratelli Rossetti – szintén jó minőségű, többségében klasszikus cipőket gyártanak. Talán több a barna modell, mint a fekete. Az árak is kb 160 és 260 Euro között mozognak nagyságrendileg. Akcióban 120 Euro körül is kifoghatunk egy szép darabot. Persze, a Fratelli Rossetti gyári outletjét Milánótól északra, Parabiago-ban egyik Flli. Rossetti outlet sem éri utól.

fr1 fr2
Eur 255 Eur 415

Ferragamo – A Salvatore Ferragamo a táskáiról és a cipőiről híres (meg az áráról …). Az igazán jó minőségű férfi öltönycipői a Tramezza modellek, azok azonban 380 Eurónál kezdődnek.

Church’s – amióta a Prada csoport megvette a Church’s cipőt, egyre több boltja nyílik az olasz outletekben is. Aki szereti a masszív, Goodyear-varrott angol cipőket, és nem sajnálj rá minimum 280-350 Eurót, akkor itt fog találni magának szép lábbelit.

A Lindt fagyiról itt se feledkezzük meg. Ha még van szabad kezünk …

Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház