Blog

Milánói multibrand outletek

2015. augusztus 21.

 

Milano: la capitale della moda. Amikor Milánóra gondolunk, mint a divat fellegvárára, mindekinek a dóm környéke, pontosabban a Corso Vittorio Emanuele II és a Via Montenapoleone jut az eszébe. Valamint a Montenapoleone és a Via della Spiga közti sok-sok kis utca.

Itt minden és mindenki megtalálható, aki a divat világában ma jelen van. Mint a londoni Bond Street vagy a new york-i Fifth Avenue (stb.), csak még több. A kínálattal csak az árak vetekszenek.

vc hermes versace gucci

Azért Milánóban is találhatók olyan outletek, ahol kedvezőbb áron vásárolhatunk, ráadásul a legtöbbjük olyan multibrand outlet, ahol sok olyan márkát árulak egy helyen, amikért be kellene járnunk a klasszikus, “autópályák melleti” nagy outlet centeket keresztül-kasul az egész országban. Két dolgot ki kell emeljek: Milánóban rengeteg outlet található, én közel sem jártam mindegyikben, de vannak ismert, elismert boltok, ahová érdemes ellátogatni. A másik tény, hogy ezek az outletek árban nem veszik fel a versenyt a nagy factory outlet centerekkel, de tényleg olyan kincsekre bukkanhatunk, amikre azokban nem.

map

A kedvencem:

Il Salvagente - Via F.lli Bronzetti 16

http://www.salvagentemilano.it/

salv logo salv entr salv inside

Az Il Salvagente-ben az egyik meglepetés a bejutás. A Via Bronzetti 16. szám egy lakóépület, aminek az autóbejáróján kell besétálni a belső udvarra. És a bal sarokban már meg is pillanthatjuk a bejáratot, ami a három szintes outletbe nyílik. Itt aztán férfi és női ruhák tömkelege várja a vevőket. A második emeleten található a férfi részleg. A casulal részleg mellett rengeteg elegáns darabbal találkozhatunk. Pl. Belvest öltönyök 300€-ért, Sartoria Partenopea öltönyök 600€-ért. Zakók: Brionik 600€, Brunello Cucinelli-k 460€-ért. Szezonvégi akcióban kabátok (Burberry, Cantarelli) már 200-250€ alatt, Partenopea ingek 30€-ért, Etro ingek 27€-ért kaphatóak. De vettem már Rubinacci nyakkendőt 15€-ért, Malo pulóvert 60€-ért. A cipő kínálat eléggé szegényes, a női részleg ebben sokkal jobb.

Újdonság, hogy elindult az on-line boltjuk is, de azon csak a kínálat töredéke található.

 

Bicocca Outlet - Piazza della Trivulziana 6

http://www.outletbicocca.com/

bicocca logo bic1 bic2

A Bicocca outlet nem összekeverendő a szintén északra található Bicocca Village-dzsel (http://www.bicoccavillage.it/ - Viale Sarca angolo Via Chiese), ami egy bevásárlóközpont. A Bicocca outletben Dolce & Gabbana, Armani és Zegna öltönyöket már 400€-450€ Euro alatt találunk, ilyen márkájú zakókat 250-300€ alatt. De akcióban Z Zegna, Valentino és Armani zakók már 200€ alatt megkaphatók. A cipő kínálat itt sem széles, de Dolce &Gabbana öltöny cipők már 200€ alatt megtalálhatók. Bár láttam itt már Pal Zileri és Campanile cipőket 150€ alatt is.

A Bicocca webáruháza sokkal jobb, mint a Salvagente-jé, de a boltban itt is nagyobb a kínálat.

 

Vestistock – Via Ramazzini 11

vs logo vs entr vs ins

Egy relatíve kicsi outlet, de találhatunk benne Bogloli zakókat 200€ alatt, öltönyöket 400€-ért. Sartorio (by Kiton) öltönyöket 600€-ért, Tonello-kat 250€-ért. Fay, Lubiam vagy Ballantyne zakókat 200€ alatt.

 

Emporio Isola Stock House - Via Giuseppe Prina 11

emp is

 

ei entr ei1 ei2

Az Emporio Isola egy nagy, kétszintes outlet Milánó belvárosának nyugati részén. Nem számít az olcsóbb outletek közé, de hatalmas választékot nyújt. Gyönyörűen berendezett, nem egy outlet kinézetű bolt. Jellemzője, hogy „ismeretlen” márkák már egészen jó áron kaphatók, pl öltönyök 120€-135€-ért.

A designer termékek akciós időszakon kívül az ajánlott fogyasztói ár 50%-áért kaptatók, vagyis nem olcsók. Így pl. egyBalmain kabát 750€, de egy Allegri is 300€ felett van. Egy Prada ing 135€, egy Loro Piana széldzseki pedig 425€. A cipők sem olcsók: egy Santonit 200€ felett, egy Tricker’s-t 250€ felett vehet meg a boltba betérő. Igaz, Hogan cipők már 130€-ért kaphatók. A szezonvégi 70%-os nagy leértékeléseknél „normalizálódik” a helyzet, ilyenkor pl. egy Dolce &Gabbana öltöny cipőt már 150€ alatt meg lehet venni.

 

Fashion Outlet - Via Vittor Pisani, 12/a

http://www.fashionoutlet-italia.com/

fo logo fo1 fo2

Szintén egy pici outlet, de az árak eléggé alacsonyak, a fogy. árhoz képest 80%-os diszkontokkal találkozhatunk. Annyira nem „öltönyös” bolt, de a márkák között megtalálhatók: Armani, Boglioli, Incotex, stb.

 

Ha valaki mégis a nagyobb üzletközpontokat kedvelné, Milánó külvárosában kettő is található:

 

Fashion City Outlet San Giuliano - Via Po, 12 - 20098 San Giuliano Milanese

http://www.fashioncityoutlet.com/index.html

fco

Milánótól délkeletre esik. Férfi ruházat szempontjából egy Del Mare 1911, egy Lanifico di Tollegno és egy Luxury Mall Fashion Outlet található.

A másik:

Segrate Outlet Village – Strada Cassanese, 77 - angolo Via Volta 20128 Segrate

http://www.segrateoutletvillage.com/

sov

Ez az üzletközpont keletre, a Linate repülőtértől északra helyezkedik el. Itt egy Del Mare 1911 és egy Lanifico di Tollegno üzlet található.

 

Zárszóként: mint említettem, Milánóban rengeteg outlet található, ha valaki arra jár, biztosan talál még sok másik „kedvencet” a jövőre nézve.

Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház