Blog

Miért van “füle” a nadrágom zsebének ?!

A fenti kérdést már nagyon sok vásárló feltette, ezért úgy gondolom, néhány gondolatot érdemes megosztani róla: ma a legtöbb üzletben kapható divatos öltöny több markáns jegyben megegyezik: vékony hajtókás, két slicces zakó, a nadrág szűk szárú, bőségránc nélküli. Pontosan úgy, mint képen látható Gucci öltöny. És el is érkeztünk a címbéli kérdéshez: ha egy jó minőségű, divatos öltöny ilyen karcsú és elegáns fazonú, akkor miért állnak el a nadrágzsebei?!

gucci suit

A válasz a praktikum oldaláról érkezik: ahhoz, hogy egy szűk szárú nadrág zsebébe kényelmesen bele tudjunk nyúlni, bizony kell egy kis „tér” a zseb nyílásának. Ha szélesebb szárszabású nadrágot valásztanánk, vagy ha lenne bőségránc a nadrágon, akkor a nadrág zsebvonala szépen rásimulna a nadrágszárra. De lássuk be: manapság kevesen hordanak ilyen modelleket.

flat front pleat wide

A bőségránc védelmében azért érdemes megjegyezni, hogy az angol (pl. a Savile Row-n) méretre készített öltönyök szinte kizárólag egy bőségránccal készülnek. Így szépen áll a zseb, és leülni is kényelmesebb.

row pants

Némi vígasztalásképp’, nemcsak a gyapjú nadrágoknak van „fülük”, a hasonló szabású pamut chino nadrágok is rendelkeznek vele.

chino

Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház