Blog

Megyünk nyaralni – és valami elegáns is kellene ...

2015. augusztus 12.

 

Az augusztusi nyaralásra készülve legtöbben, szerencsére, csak azt mérlegeljük, hogy mit kell majd a strandra vinnünk, lesz-e egy kényelmes cipőnk az egész napos városnézéshez, esetleg tegyünk-e be valamit a hűvösebb estékre. De előfordul, hogy a vakációnk során lesz egy vagy több olyan alkalom, amikor valami elegánsabban kell majd megjelennünk. Egy kerti parti, egy esküvő vagy bármilyen szeretett/gyűlölt protokollárisabb esemény.

j lind boss yellow card

Könnyebb a helyzet, ha autóval megyünk, de pl. repülővel utazva jobban át kell gondolnunk, hogy mit, hogyan csomagolunk. Felső, nadrág, cipő. Ez mind külön gondos csomagolást igényel, helyet és kilókat vesz el. A legnagyobb fejfájást valószínűleg egy teljes öltönyt igénylő esemény (pl. egy külföldön tartott esküvő) okozza, ahová repülnünk kell. Mindegy, hogy az öltöny gyapjú vagy len, ugyanazt a gondos hajtogatást igényli, hogy átvészelje az utat. Szintén, ha a cipő fűzős vagy loafer (bebújós), de bőrtalpú, és még sámfát is vinnénk ... És az ingről és a kiegészítőkről nem is beszéltünk.

Ha szabadabban választhatjuk meg az öltözetünket, sokkal rugalmasabban állíthatjuk össze a megfelelő darabokat. Ha nem akarunk azon aggódni, hogy a zakó nem bírja ki az utazást, választhatunk egy elegáns kardigánt. Ing vagy galléros póló? Egy lezser zakóhoz vagy kardigánhoz mindkettő megy. Ha megtehetjük, a nyakkendőt kerüljük, melegben az egyik legkegyetlenebb viselet.

c t boglioli navy card

Ami a nadrágot illeti, egy könnyű pamut vagy len nadrágot bárhogy lehet variálni. Lehet világos vagy sötét, a lényeg, hogy menjen a zakóhoz vagy a kardigánhoz. Én a nyári eleganciában nem vagyok híve a zakó-farmer összeállításnak. Inkább vagány, mint visszafogottan elegáns. Ja, a rövidnadrág: sok tervező mutatott már olyan összeállítást, ahol a zakó egy elegáns rövidnadrággal párosul. Estére vizen (hajón) még talán-talán, de tőlem ez a „kombó” távol áll ...

jeans armani short rl short

A megfelelő cipő kiválasztásánál általában érvényes, hogy minél nehezebb, annál elegánsabb. A legpraktikusabb választás egy könnyű, „gyűrhető” talpú mokaszin. Vannak azonban olyan loafer-ek, amik puhább talppal készülnek, ezért könnyebbek, jobban bírják a gyűrődést, szó szerint, a felsőrészük azonban elegáns. Szerintem ez a legpraktikusabb választás, ha a mokaszin egy kicsit „alulöltözött” lenne egy adott eseményre.

tland tods gucinari

Szintén egy dizájner elem az öltöny (vagy elegáns zakó) szandállal. Ha lehet, akkor ezt ne ... !

z sand zara

Személyesen én egy nyári ing, egy vékony kardigán, egy színes vászon nadrág és egy elegánsabb loafer összeállítást választanék, ahogy az alábbi képen látható. Ez még bőröndbe is jól pakolható.

top

Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház