Blog

Mantova Outlet Village

2015. augusztus 16.

 

Mantovát elhagyva, mielőtt északra indulnánk vissza, az A22-es autópálya mellett Bagnolo San Vito-nál található:

http://www.mantovaoutlet.it/en/home

Ehhez a cégcsoporthoz (Fashiondistrict) tartozik három másik outlet village is:

  • Franciacorta (Bresciától ÉNY-ra)
  • Valdichiana (Siena és Arezzo között délre az A1 mellett)
  • Puglia (Bari-tól északra)

Ezek sem „prémium” outlet-ek, de mindegyikben vagy legalább néhány üzlet, amit – ha arra járunk – érdemes megnézni.

ov1 ov2

A mantovai outletben, mint gyakorlatilag minden olasz outletben, megtalálható a Conte of Florence, a Bottega del Sarto, az Enrico Coveri és a Tailor Club. Mint azt korábban is írtam, ezekben a boltokban tényleg csak akkor érdemes megvenni valamit, ha nagyon tetszik, és nagyon jó árban van.

bds tc mf

Itt is található egy Mastai Ferretti bolt, ahol akciósan már 20€-ért lehet jó ingeket kapni. A “normál” szelekció, ami méretben és színekben is teljes választékot nyújt, az inkább 50€.

Itt található egy Facis és egy Desiree Napoli outlet is. A Facis igen komoly tradíciókkal rendelkezik, a Desiree pedig a nápolyi jellegzetességeket viseli minden kollekcióján. A Desiree különösen azoknak lehet jó választás, akik vonzódnak a nápolyi stílushoz, de azt elérhető áron szeretnék megvenni. A híres nápolyi márkák ugyanis a legdrágábbak az olasz “mezőnyben” (Isaia, Castangia, Partenopea, Borrelli, Kiton, stb.) A szezonvégi akciókban lehet igazán jó árban ezen a két helyen vásárolni, amikor a leértékelés eléri a 70%-ot is. A Facis öltönyöket már 180€-ért, zakókat 100€ körül, ingeket pedig 20-30€-ért lehet venni. Persze, a jobb darabok valamivel drágábbak, az öltönyök is 200€ fölött maradnak.

facis

A Desiree-ben még olcsóbban tudjuk a nápolyi stílus iránti igényünket kielégíteni, a legnagyobb leárazások idején az öltönyök már 100€-tól, a zakók 50€-tól, ingek pedig 15€-ért kaphatók. Itt is igaz, hogy egy klasszikus, egyszínű gyapjú öltöny inkább 180€-ért kapható.

dn1 dn2

A cipőboltok közül itt is jelen van – mint gyakorlatilag minden outletben – a Pollini és a Baldinini. Azt korábban is írtam, hogy teljes áron a Pollinik 400€ körül vannak, outletben pedig kb. 230€ körül kezdődnek. A Baldininik teljes áron inkább 300€-k, outletben pedig 170€-200€ között vannak.

pollini

Néhány „opciós” példa, hogy véleményem szerint milyen áron érdemes rájuk költeni:

  p1 p2 p3
Outlet ár: 242 189 141
Kedvező
akciós ár:
150 125 95

 

  b1 b2 b3
Outlet ár: 174 174 204
Kedvező
akciós ár:
130 130 115
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház