Blog

Mantova – két „valódi” gyári outlet

2012. augusztus 11.

Ha az A4-es autópályán nyugat felé haladva elhagyjuk Veronát, és délnek fordulunk Modena felé, félúton találjuk Mantova városát. Ez a 48 ezres lélekszámú város két világhírű férfi ruhagyárral is büszkélkedhet. Az egyik a Lubiam (Luigi Bianchi), a másik pedig a Corneliani. Mindkettőben az a különleges, hogy még mindig az alapítók harmadik generációja viszi a „családi” vállalkozást, és a gyártás a mai napig itt található Mantovában.

lbm

A századforduló után nem sokkal épült a Lubiam gyára, akkor még a város határában. Ma is ugyanott áll, de mára már „körbenőtte” a város, így majdnem annak szívében található. A jellegzetes gyárépület – mint az a fotókon jól látható – nem sokat változott száz év alatt. Csak maga a Lubiam lett időközben világhírű. Egy igazi, minőségi szabóságból lett férfi világmárkáról beszélünk, ami a Luigi Bianchi Mantova márka mellett forgalmazza a Lubiam és az L.B.M. 1911 márkákat is.

http://www.lubiam.it/en

lg gyar1 lb gyar2 lb ma

A gyár és az outlet bolt a Viale Fiume 55. szám alatt található. Igazi „gyári outlet”, ami azt jelenti, hogy széles választékot kínál, és az aktuális szezonból is rengeteg darabbal találkozhatunk. Konzervatív férfi szemmel jóleső érzés, hogy a kínálat nagy része fekete, sötétkék és szürke, klasszikus darabokból áll. Persze, azért fellelhetőek a színes, nyári darabok is. A bolt elsősorban öltönyöket, zakókat, nadrágokat és kabátokat árul. Az öltönyök 400 és 600 Euro között vannak „normál” outlet árban. Ebből jönnek a szezonvági kedvezmények. A Lubiam ruhái jó minőségűek, és árban az ismertebb Canali, Zegna, Pal Zileri és Corneliani alatt vannak.

lb pitii lb blue lbm 1911

 

corl logo

http://www.corneliani.com/

A városból délkelet felé elindulva az SS482-es úton található a Corneliani gyára a Via Ostiglia 25. szám alatt. Ez egy, a városon kívül eső hatalmas gyárkomplexum, de most a Corneliani-ról beszélünk! :) Magát a márkát nem kell bemutatni, egyike a világ leghíresebb tradícionális férfiruházati márkáinak, flagship boltjai a világ majd’ minden tehetősebb nagyvárosában megtalálhatók. A „facroty outlet”-hez el kell mennünk az úton a gyár mellett, és a végén egy külön kis bejáraton megláthatjuk az épületét. Amilyen semmitmondó kívülről, olyan meglepetés vár majd belépve.

197ö ma corn
A gyárépület 1970-ben ... és ma
corn entry outlet entry
A gyár bejárata Az outlet bejárata az SS482-es útról

Már most fontos kihangsúlyozni, hogy a bolt két emeletből áll. Az alsó szinten, egy hatalmas területen szinte minden megtalálható, amit a Corneliani gyárt: öltönyök, zakók, kabátok, bőrkabátok, nadrágok, cipők, és mindenféle kiegészítő. (Ha jól emlékszem, egyszer még egy Corneliani sakk készlet is volt a kiegészítőknél.) A földszint egyáltalán nem egy outlet képét mutatja, hanem egy, a gyár melletti hatalmas flagship boltét, egy kicsit alacsonyabb árakkal. Gyakorlatilag a teljes szezonális kínálatot megtaláljuk, és az árak is ehhez mértek. Az öltönyök 660 Eurótól indulnak, a cipők 340 Eurótól. A bőrdzsekik természetesen négyszámjegyűek. De egy gyönyörűen berendezett boltról beszélünk, ami fantasztikus kínálattal rendelkezik.

int1 int2

Az emeletre felérve találjuk az „igazi” outletet (és a méretes szabóságot is...). Itt már korábbi kollekciók darabjai találhatóak, nagyságrendekkel alacsonyabb árakon. Igaz, jóval kisebb választékban. Az ingek 35 Eurótól, a gyapjú zakók 170-től, az öltönyök pedig 250 Eurótól indulnak. A cipők 90 és 120 Euróért kaphatóak. Ebben a részlegben találhatók olyan márkák, amiket a Corneliani gyárt, mint pl. a Polo Ralph Lauren „Made in Italy” öltönyei, vagy a C.C. Brothers és a Nino Danieli márkák is. Természetesen, itt is vannak kabátok, nadrágok, és kiegészítők is. Itt azonban gyakran előfordul, hogy találunk egy szép darabot, jó árban, csak éppen nincs a méretünkben. De ha igen, akkor már mindenképpen megérte az a néhány lépcső az emeletre. :)

Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház