Blog

Kabátok és kiegészítők a szmokingunkhoz

2015. december 31.

 

 

A szmoking „idény”, az ünnepek és a báli időszak a téli hónapokra esnek, „megkönnyítve” a viselőjével szemben támasztott öltözködési elvárásokat. Nem elég, ha van egy remekbe szabott szmokingunk, még a hozzáillő kabátot és kiegészítőket is körültekintően kell megválasztanunk, ha nem szeretnénk dideregve eljutni a jeles eseményre.

A XXI. század ezt törekvést nem tette könnyebbé az Urak számára, hiszen ma igen kevesen vesznek fel cilindert (tophat) vagy fehér bőrkesztyűt egy „black tie” eseményre. Azon kívül, hogy ezek a darabok eléggé drágák, és egy csomó helyet elfoglalnának a ruhásszekrényünkben, még igen furán is tekintenének ránk, amikor megjelenünk bennük. A modern kor és a hagyományok „szembenállását” úgy oldhatjuk fel, hogy a lehető legközelebbi, de praktikus darabokat választjuk, amikor a „balle”-ba megyünk. Egy főszabályt azért próbáljunk betartani: a szmoking fekete-fehér színvilágát tartsuk tiszteletben.

w scarf

A kabát: ha van otthon egy prémmel fedett sál galléros fekete szövetkabátunk vagy egy minőségi Chesterfield-kabátunk, akkor nincs min gondolkodnunk. De ilyen a legtöbbünknek nincs ... A legjobb választás a hosszú fekete (vagy nagyon sötét antracit vagy éjkék) szövetkabát. A rövid autóskabát vagy ballon nem alternatíva.

coats

Kalap: ha nincs otthon a szekrényben egy cilinder (amit van is bátorságunk felvenni) vagy maximum egy homburg kalap, akkor az autózást vagy taxizást inkább bírjuk ki fedetlen fővel. A fedora pl. egy nagyon elegáns férfi kalap, de szmokinghoz felvéve inkább a „prohibition era Chicago” érzését kelti.

right hats

 

wrong hats

Sál: a fehér- vagy fekete selyemsál helyett választhatjuk a szürke valamilyen (esetleg mintás) változatát is. Ha tartózkodunk a selyemsálaktól, akkor egy nagyon vékony szövésű gyapjú vagy kasmír sötét sál még lehet egy áthidaló megoldás. A sál esetén tartózkodjunk a harsány színektől, ha csak nem mi vagyunk az est bűvész fellépője.

silk

 

wool

A dizájner sálakat csakis akkor válasszuk, ha találunk egy hosszab, szőrösebb és nagyobb LV logós példányt, mint KW-é ... :)

kw

És végül a kesztyű: a fehér bőrkesztyű helyett felvehetünk egy elegáns, vékony fekete bőrkesztyűt is minden további nélkül. Autóskesztyűk és egyéb „trendy” alternatívák maradjanak otthon.

gloves

driving

Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház