Blog

Ha ing, akkor mandzsettás vagy gombos! Vagy ... ?

2016. július 1.

 

Ha az ing mandzsettájáról beszélünk, a férfiak többsége határozott véleménnyel van arról, hogy dupla mandzsettás vagy gombos kézelőjű inget szeret, vagy hajlandó egyáltalán hordani. És mindenkinek kiforrott érvrendszere van: a dupla mandzsetta „hívők” szerint egy öltönying eleganciáját a dupla mandzsetta és a mandzsettagomb együttese adja. Egy sima gombos ing gyakorlatilag „snassz”. (Különben is, nem azért van otthon az a gyönyörű mandzsettagomb gyűjteményem ...)

fcuff

A másik „tábor” határozott ellenvéleménnyel van: a dupla mandzsetta kézelője eleve nehéz, ahogy a két réteg egymásra fekszik. Különben sem fogok négy lyukon keresztül áttologatni egy mandzsettagombot! (Ezt szalonképesen a „körülményes” vagy „nehézkes” rövid magyarázattal zárják le ...). Gyakorlatiasabbak meg is mondják, hogy ha nem egy sötét öltönyről beszélünk, akkor túl elegáns, hivalkodó.

cuff1

 

cuff2

Vagyunk néhányan, akik mind a gombos, mind a mandzsettás verziót is előszeretettel hordjuk, ahogy az alkalom (és az adott öltözet) éppen megkívánja.

Van azonban egy ritkán használt „átmeneti megoldás”: a szimpla mandzsettás kézelő. Ez ötvözi a dupla mandzsetta eleganciáját és a gombos ing könnyedebb kézelőjét. Ez „élőben” úgy néz ki, hogy a gomb helyett is egy gomblyuk van a kézelőn.

scuff1

Ebből is több verzió létezik: van olyan ing, amit már eleve így gyártanak, de méretes ingeknél előfordul, hogy egy kis trükkel az inget lehet gombbal vagy mandzsettagombbal is hordani.

scuff2

Az angol inggyártók gyakran alkalmazzák, hogy a gomb alá varrnak egy gomblyukat is, és majd a viselője eldönti, hogy hogyan fogja hordani. Ebben az esetben – ha mandzsettagombbal szeretnénk hordani – érdemes a gombot eltávolítani, különben eléggé furán néz(ne) ki, hogy a mandzsettagomb alatt közvetlenül van egy „hagyományos” gomb is.

scuff3

Hogy ez a szimpla mandzsettás stílus tetszik-e vagy sem, ízlés kérdése, szabad a választás ... Vigyor

2 v cuffs

 

 

Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház