Blog

Fratelli Rossetti és Bolgheri (Zegna) factory outlet

2015. augusztus 22.

 

A Fratelli Rossetti gyára és gyári outletje Milánótól nyugat-északnyugatra, egy Parabiago nevű településen van. Pontos címe: Parabiago, Via Cesare Cantú 23. Aki ide GPS nélkül elsőre idetalál, az ... helyi. Egészen hihetetlen, hogy befordulva a szűköcske Via Cantú-ra, az utca végén egy hatalmas épület és parkoló jelzi, hogy mégsem tévedtünk el. (Na, meg a több méteres Fratelli Rossetti tábla.)

fr gyar

http://www.fratellirossetti.com/

Ez az üzlet nálam kiállta az idők próbáját, ha valaki megkérdezi, hogy hol a legjobb Fratelli Rossetti cipőt venni, én ezt a boltot fogom javasolni. Választékban és árban is jobb, mint a F.R. bármelyik outletje. Hatalmas alapterületen van férfi- és női kollekció. Cipőkön kívül táskák, kabátok, övek és más bőr kiegészítők sorakoznak a polcokon.

fr shop1 fr coll

A férfi kollekcióban megtalálhatóak az idei darabok, a One és a Flexa vonal is.

one flexa

A „normál” árú kollekció 260€-270€-tól indul. Külön részlegben vannak az akciós darabok. Egy szekcióban típus szerint, egy másik szekcióban pedig méret szerinti utolsó- vagy csak néhány megmaradt párok. Ez a részleg az igazi „kincsesbánya”. Itt 100€ és 170€ között találhatunk teljes konszolidált és elegáns cipőket. Igaz, leginkább a barna valamelyik árnyalatában. Maga a kínálat is igen széles ebben a részlegben, egy méretből legalább 45-60 féle típusból kereshetünk magunknak tetszőt.

coll1 coll2

A táskák (aktatáskák) 270€ és 450€ között vannak. A bőrdzsekik ára igen változó. Gyakran vannak 600€–s kabátok kirakva, de van, amikor akciósan 150€–ért is válogathatunk közöttük.

 

bolgh

Tovább indulva nyugatra, vagy a Malpensára érkezve (onnan alig 7 km-re), egy másik kisvárosban, Oleggio-ban van a Bolgheri outlet, ami egy Zegna, Agnona outlet. (Az Agnona a Zegna női márkája.)

A címe: Oleggio, Via Novara 71

street1 street2

Egy gyönyörű parkban épült épületben található maga az outlet, és hatalmas Zegna kollekcióval rendelkezik. Sajnos, az utóbbi évek Zegna áremelése erre az üzletre is rányomta a bélyegét. Még 5-6 éve egy zakót 200€-ért, egy öltönyt akár 450€-ért meg lehetett venni, ma már a zakók inkább 730€-nál, az öltönyök pedig 950€–nál kezdődnek. Egyszóval igen eltűnt a diszkont fogalma a Zegna outletekben. Az ingek is 60-70€-tól kezdődnek.

inside z out

Amit érdemes mégis jobban átnézni, azok a bal hátsó teremben található mintadarabok és a “seconda scelta” szekció, ahol még tényleg 150-200€–ért lehet venni egy-két jobb darabot. A másik pedig a cipő szekció, ahol gyakorlatilag 200€ alatt lehet cipőket találni, még a “Couture” kollekció darabjait is.

Mindenesetre, ha valamit jó áron szeretnénk megvenni, akkor nagyon-nagyon alaposan körül kell nézni az egész üzletben.

Még egy érdekesség: a üzlet keddenként zárva tart.

Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház