Blog

Egyszínű sportzakók

2016. február 25.

 

Egy jó szabott sportzakó minden úriember ruhatárában kincset ér. Sokan vagyunk úgy, hogy egy mintás (kockás, csíkos) sportzakó sokkal karakteresebb, mit egy egyszínű darab, de ha fel kell „öltöztetnünk”, sokkal több fejfájást fog okozni, mint egy egyszínű társa. A minták és színek hirtelen bekorlátozzák milyen színű, mintázatú inget, nadrágot vagy egyéb kiegészítőket vehetünk fel hozzá. Ettől persze nem lesz „kevesebb” egy mintás sportzakó, de sokkal könnyebb dolgunk lesz, ha egy egyszínű darabot veszünk fel. Gondoljunk csak a sötétkék zakóra (blézerre), ami egy alapdarab, vagy egy szürke, fekete vagy egy barna sportzakóra, és szemünk előtt meg is jelnik, mennyi mindent felvehetünk ezekhez a ruhadarabokhoz minden fejfájás nélkül.

Nagyszerű infografikák léteznek, hogy milyenszínű zakót milyen nadrággal lehet felvenni, de ezek a rajzok túl „élettelenek” ahoz, hogy valóban kedvet kapjunk kipróbálni néhány érdekesebb összeállítást.

graphics

Ha a való életből keresünk példákat, a bombabiztos választás az éjkék, sötétkék zakó. A tradícionális szürke nadrágos összeállítás néha elegánsabb, mint egy unalmas öltöny.

blue grey

Nem beszélve arról, hogy a „navy” az egyetlen, ami gyakorlatilag bármilyen nadrág színnel kombinálható.

brown sand

red white

A szürke és fekete zakók különös esete, hogy leggyakrabban egymás kiegészítői: fekete zakó szürke nadrággal, és fordítva.

black

 

grey

Azért ennnél a két színnél is van lehetőség több más színeket is kombinálni.

greys black colors

A barna zakó egy nagyon „hálás” darab, hiszen sokféle árnyalata létezik, és ezáltal rengeteg más színhez „passzítható”.

brown

És mi is az egyszínű zakók igazi nagy előnye? Ha mintás nadrágban, esetleg mellényben vagy más kiegészítőben gondolkodunk, nincs olyan darab, amihez ne találhatnánk egy jól harmonizáló egyszínű zakót.

5 vests

A másik végletet pont azok a nagyon karakteres zakók jelentik, amihez minden egyes kiegészítő darabot gondosan, külön-külön meg kell választanunk, hogy a ruházatunk tökéletesen harmonizáljon. Ha ez a folyamat végül is sikeres, akkor az eredmény „mindent überel”, de amikor felvesszük, és jól is érezzük magunkat benne, valahol a gondolataink hátsó zugában tudjuk, hogy ez így és csak így mutat jól, nem nagyon lehet „hozzányúlni” egyetlen eleméhez sem anélkül, hogy a „tökéletessége” elvesszen.

patterns

Az egyszínű sportzakókkal ilyen fejfájást nem fogunk magunknak okozni ...

Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház