Blog

Bőr talp vagy gumi talp?

A minőségi öltönycipők legtöbbje bőr talppal készül (képen: Sutor Mantellassi), és számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik: jó hőszigetelésük mellett képesek lélegezni is. Sokan azonban nem szeretik, mert csúszik a talpa, és a csapadék viszontagságait sem viseli jól. Az azonban tény, hogy az első km beton vagy aszfalt után ez a csúszósság megszűnik , és egy kiadósabb esőt a cipő felsőrésze legalább annyira megszenvedi, mint a talpa. Ilyenkor marad a gondos ápolás, sámfázás ...

sm
 

kopott

Ha mégis a gumi talpat választanánk, mit tehetünk? Vannak eleve gumi applikációval készült cipők, vagy vásárlás után azonnal mi is elmehetünk gumi talpat rakatni az új cipőnkre. Ezt érdemes már az elején eldöntenünk, mert később, hónapok vagy évek múltán már alakul (deformálódik) annyit a cipőnk, hogy nem lehet olyan szépen talpaltatni, mint újonnan. Sem gumi talppal, sem új bőr talppal.

aedm  
leath  

leath

De bármilyen talpat is választunk, cipőnk számára legfontosabb a rendszeres, gondos ápolás, hogy az együtt töltött éveink a lehető legjobban teljenek.

Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház