Blog

Az öltönynadrág ülepének helyes szabása

2015. október 8.

 

Azt gondolnánk, hogy ha egy nadrág dereka pontosan illeszkedik, nem bő és nem is szűk, akkor minden rendben van a viseletünkkel. A régi szép időkben, amikor a bőségráncos, sőt, a dupla bőségráncos nadrágok voltak divatban, sokkal könnyebb volt a helyzet, hiszen ezek a nadrágok fenéktájon eléggé sok helyet hagytak ahhoz, hogy az apróbb „malőrök” diszkréten rejtve maradjanak.

dble pleat

Manapság azonban a bőségránc nélkülni, szűk szabású nadrágok vannak divatban, amik sokkal kevésbé „toleránsak”. A szabásvonal sokkal jobban követi az urak hátsójának sziluettjét, és bármilyen kis hibát jól láthatóvá tesz. A cél – elvben – egyszerű: a nadrág ülepe három vonalban, a deréktájon, a fenéktájon és az ülep alján szépen, kisimultan kell álljon.

pontos

Ha a derékvonalnál jelentkezik a probléma, akkor gyakorlatilag szűk vagy túl bő nadrágról beszélünk. A túl szűk nadrágot a viselője eléggé megszenvedi az egész napos viselet során, ez nem kérdés. A bő nadrágot egy szorosabbra húzott öv meg megtartja, de a derékpánt az öv alatt gyűrődik, szépen lassan tönkretéve a szövetet. Még szerencse, hogy nem farmerről beszélünk, amikor a bő derék egyenes út a „kőműves dekoltázs” jelenséghez ... :)

loose fit

Ha derékban illeszkedik is, de a fenékvonalon szűk vagy bő az öltönynadrágunk, esetleg alul lóg, vagy még rosszabb: „bevág”,akkor nincs más út, mint az alakítás.

wrong fit

Néha elég csak az eredeti varrás menténi bevenni vagy kiengedni egy kicsit, de előfordulhat, hogy az ülep egész ívét át kell szabni.

new sew

alter

Ez – sajnos – néha több próbát is igényel, de a végeredmény mindenképpen megéri a fáradozást:

perfect fit

Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház