Blog

Az évvégi üzleti fogadások „íratlan” etikettje

2016. október 31.

 

Az év végéhez közeledve egyre több levél érkezik üzleti parnerektől vagy más szervezetektől, amelyben meghívnak a decemberi „évzáró” rendezvényükre. Ezek többnyire formális, ünnepélyes, de nagyon ritkán „black tie” események. Legyinthetnénk, hogy, ja, ez minden évben így van, úgy is mindig öltönyben vagyok, majd munka után átmegyek ...

Van azonban néhány apróság, amit megkülönbözteti ezeket az eseményeket a mindennapos öltönyviselési „szokásainktól”. Az üzleti életben hordott öltönyök még a szigorúbb szabályok szerint sem „egybevágóak” egy decemberi ünnepi eseményre elvárt összeállítással, nem beszélve arról a trendről, hogy ma már sokan egyre lazábban hordják az öltönyt, gondoljunk csak a nyakkendőre (pontosabban annak hiányára ...).

Elég néhány apróságot betartanunk, hogy öltözetünkkel tényleg megtiszteljük az adott eseményt. Ebben az esetben gondoljunk inkább „angolos” fejjel az eleganciára, mint „olaszosan”. Eleganciára ... !

lazza

A világos öltöny, a barna bőrkiegészítők, a nyakkendő-nélküliség most nem jó „megoldások”.

nonos 

A csíkos ing vagy öltöny, ami az üzleti életben teljesen temészetes, erre azalkalomra nem tökéletesek. Már messziről kiáltják, hogy az irodából jöttem át. És ha már az ingnél tartunk: a fehér az alkalmi viselet színe. Ha egy mód van rá, egy egyszínű fehér inget vegyünk fel. Még ha nem is túl konzervatív nyakkendőt választunk hozzá.

ps suit

ps shirtt

 És ha már így szépen sorban „kizártuk”, hogy mit nem: egy sötét, egyszínű öltöny fehér inggel, fekete bőr kiegészítőkkel teljesen alkalmas lesz a „feladatra”. (Ha aznap így mentünk az irodába, még jól is jártunk ...)

propis

Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház