Blog

Az esküvői zakó díszítése

Az esküvőre viselt öltönyünk leginkább díszíthető eleme a zakó. A célunk látszólag „egyszerű”: tükrözze az alkalom ünnepi jellegét, valamint egy-két apró részletben harmonizáljon a menyasszony ruhájával, esküvői csokrával.

full1 full2 full3

Mivel a zakó felöltöztetéséről beszélünk, két fontos kiegészítőt emelnék ki: a virágot a hajtókában, illetve a díszzsebkendőt. Ha mindekettőt viseljük, azzal keltjük a legünnepélyesebb hatást. Választhatjuk azonban, hogy csak virágot tűzünk vagy csak diszzsebkendőt fogunk viselni. Ha mindkettőt feltesszük, vagyis a teljes „páncélzatot" viseljük, akkor is több alternatívát vehetünk fontolóra. A legjobb választás, ha a hajtókába tűzött virág harmonizál a menyasszony ruhájával, vagy magának az esküvői csokornak a része. Így szabadabban választhatunk díszzsebkendőt, ami azért is szerencsésebb, mert a zsebkendő a férfi ruházatának része, inkább ahhoz passzoljon.

flow pock

Egy elegáns, diszkrétebb lehetőség, ha nem elő virágot, hanem selyemből vagy más finom anyagból készített virágot tűzünk fel. Ehhez ráadásul van külön kis „szerszám” is, amivel a hajtókára tudjuk rögzíteni. Ez is egy nagyon elegáns választás, itt azonban több odafigyelést igényel, ha azt szeretnénk, hogy a menyasszonyhoz „öltözzünk”.

silk flow pins

how to

Ha nem veszünk díszzsebkendőt, csak virágot tűzünk, akkor annyival könnyebb a dolgunk, hogy a színválasztás egy kicsit szabadabb, a két közel elkelyezkedő darab: a dizszsebkendő és a virág nem fogja ütni egymást. Létezik olyan megoldás is, hogy magába a zsebbe tesszük a virágot, de az én szememnek ez furcsa (, és a zakót is sajnálom ...).

flow only

Ha nem lesz virág a rever gomblyukában, csak díszzsebkendőt teszünk, akkor érdemes egy ünnepi mellényt választanunk a szettünkhöz, különben egyre inkább egy elegáns üzletemberre fogunk hasonlítani, mint vőlegényre.

Végszóként még azért kikívánkozik, hogy nagyon sok csinos, és igazán szépen felöltözött ifjú párt láttam már, ahol a vőlegény nem „öltözött” a menyasszonyhoz. A menyasszony is nagyon szép volt, a vőlegény is nagyon elegáns volt, és úgy voltak együtt gyönyörűek, hogy senkinek semmilyen hiányérzete nem volt. Ezt a lehetőséget is érdemes megfontolni ...

Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház