Blog

A zakó háta – ahogy mi nem látjuk

Egy jól szabott öltöny a tükörben, elölről szemlélve elégedettséggel tölt el, amikor minden egyes részlet a helyén van. A hát sziluettjét is csak-csak meg tudjuk nézni, de a „problémákat” sok esetben inkább érezzük, mint látjuk. Pedig a hát szabása ugyanolyan fontos, és megvannak azok a fő kritériumok, ami a zakó tökéletes alakjához elengedhetetlen. Egy jól szabott hát szépen követi a váll, az oldal és a derék vonalát, egyedül a hónalj alatti részen kell egy kis bőség.

front back

Ennek persze praktikus oka van: a kezünket előre, fel és oldalra tudnunk kell mozgatnunk. Kivételt jelenthet a sztreccs (pl. pamut) anyagból készült zakó, ami az anyag rugalmassága miatt végig feszensen állhat a hátunkon.

arm stretch

A legtöbb esetben azonban a zakó egyszerűen túl bő, a háta egyenesen hullik alá. De még az alakított öltönyök hátánál is maradhat egy kis „felesleg” a felsőtest és a csípő vonalán.

loose loose2 almost

A túl szűkre szabott háton hullámok feszülő tömege „gyűlik fel”, és ugyanez lesz a végeredmény, ha egy bő zakót túlságosan elszűkítenek.

tight to tight
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház