Blog

A szoft zakó

2016. május 5.

 

A szoft zakók a minimális elegancia és a totális lezserség határán egyensúlyoznak. Szabásukban még a zakók klasszikus vonalát viselik, felvéve pedig legtöbbször inkább egy kardigán hatását keltik. Anyagukra jellemző, hogy leginkább pamutból, és olyan szövéstechnikával készülnek, hogy képesek minden irányban nyúlni, így követik viselőjük alakját. Ráadásul egy kis szpandexszel vagy elasztánnal „megbolondítva” már tényleg egy testhez simuló kardigán benyomását keltik.

2sdes

A szoft zakók egy része még viseli a zakók néhány „kötelező elemét”, mint pl. a dísztűzést vagy a kézelő gombokat. Vehetünk alá inget, mellényt, pólót, de a végeredmény még egy zakós összeállítást sugároz.

more elegant

Amikor elmaradnak ezek a jegyek, és egyre több a sztreccs anyag a zakóban, már csak egy jól szabott kardigánt kapunk. Itt már eltűnnek a zakóra vonatkozó „szabályok”, végig gombolhatjuk az összes gombot, melegben feltűrhetjük az ujját, és ne érezzük szükségét, hogy az alatta viselt pólót vagy inget betűrjük a nadrágba – úgyanúgy, mintha egy kardigánt viselnénk.

casual

Ráadául vastagabb szövésű anyag esetén a szoft zakó nemcsak egy nyári viselet, télen is jól tud mutatni (igaz, kabát alatt ...).

 cooler

Ha valaki inkább egy kardigánra szavaz, szíve joga, de egy szoft zakó egy kicsit „vagányabb”, ha már a lezserségnél tartunk. Király

Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház