Blog

A sziluettgyilkos tömött zsebek

2016. augusztus 21.

 

Pénztárca, telefon, slusszkulcs, lakáskulcs, személyi, lakcímkártya, jogosítvány, forgalmi. Csak a „legalapvetőbb” tartozékaink, amiket szeretünk mindig magunknál hordani. Hideg időben a kabát zsebei hálás módon el tudják rejteni ezeket a tárgyakat, de a melegebb hónapokban két választásunk marad: vagy aktatáskát hordunk, vagy az öltönyünk zakó- és/vagy nadrágzsebeit rakjuk tele. Ha valaki szereti szabadon tudni mindkét kezét, és ezért nem híve az aktatáskának, akkor érdemes megfontolni néhány lehetőséget:

Egy jól szabott öltöny sziluettje akkor tökéletes, ha zsebeiben nincs semmilyen nehéz vagy vastag tárgy, de leginkább semmi. Sokan nem is bontják fel a zakó külső zsebeinek a levarrását vagy opcionálisan a nadrág hátsó zsebeiben végig öltött szabócérnát, hogy az öltöny alakja minél kevésbé sérüljön, minél hosszabb ideig tartsa meg a formáját. A „legkonzervatívabb” pakolási mód ezért a zakó belső zsebei és a nadrág oldalzsebei. Ha jobban szeretnénk a „legalapvetőbb” tárgyainkat „diverzifikálni”, akkor ott vannak még a zakó külső zsebei és a nadrág hátsó zsebei. Minél több zsebet használunk, annál több „támadás” éri az öltöny formáját. Különösen a zakó külső zsebei szenvedik meg a használatot. Hosszútávon begyűrődő fülek, megereszkedett zsebvonalak kísérik ezt az „életmódot” ...

elenged

A fő problémát nem is a kihasznált zsebek száma, hanem a benne rejlő tárgyak mérete és súlya jelenti. A legnagyobb veszélyt egy jól megpakolt tárca jelenti.

brifko

Hiába tesszük a belső zsebbe vagy a nadrágunk farzsebébe, a tömege és mérete egyből „szétdobja” az öltöny szituettjét, hosszútávon pedig tönkre is teszi, deformálja az öltönyt.

megtores

 

 brifkos nadrag

A legjobb megoldás, ha minél könnyebb és vékonyabb tárcát használunk, és a „kincseinket” minél több zsebbe osztjuk szét.

vekony pakk

És nem, a zakó mellzsebe nem a mobiltelefonnak készült, hanem a díszzsebkendőnek és esetleg a szemüvegünknek. A zakó felső része így is annyira érzékeny, hogy egy nagyobb díszzsebkendő is képes megtörni a rever vonalát.

felsozseb

 

 vastag ps

Mindenki maga döntse el, hogy mi a legszükségesebb, amit magával kell hordania, hajlandó-e aktatáskát kézbe venni, vagy esetleg a laptop táska oldalzsebeibe pakolni. De napi jártunk-keltünkben még farmernadrágokat is láthatunk, amiket a „megtört a túlpakolás”. Ekkor jusson eszünkbe a finom, vékony gyapjúból készült öltönyünk ...

farmer zsebek

Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház