Blog

A slim fit öltöny nadrág határai

2017. október 28.

 

tosuit

A fiatalabb felnőtt korosztályban eléggé elterjedt viselet a streccs nadrágok, farmerek. Ez  fazon a combtól bokáig „tapadó”, extra vékony sziluettet nyújt a viselőjének. Ez a divat ízlés kérdése, de „tudat alatt” nagyban befolyásolja az öltöny vásárlást is, különösen ha a nadrág fazonjáról van szó.

A ma divatos öltönyök önmagukban is elléggé szűk szabásúak. Hiába, sok huszas, harmincas éveiben járó úriember szeretné még szűkebb szárral kérni az öltönyét. A nehézség abból adódik, hogy egy sztreccs nadrág és egy gyapjú öltöny nadrág nagyon távoli rokonok, ha létezik egyáltalán bármilyen közös vérvonal ...

contrast

A gyapjú- vagy pamut anyagot többféle műszállal is keverhetjük, legyen az poliészter, rayon, stb. Ezektől az anyagoktól azonban az anyag nem fog hirtelen „nyúlós lenni. A deréktól bokáig feszülő nadrágok „titka” abban a pár százalékos elasztánban (lycra) rejlik, ami kivételes rugalmasságot biztosít bármely természetes anyagnak.

likra

Az elasztánnal kevert anyagokból készült nadrágok szabását már tényleg csak a „jóízlés” korlátozza, hogy egy leggings sziluettig már azért ne jussunk el.

xslim

A gyapjú öltöny- vagy a pamut nadrágok persze szűkíthetők egy bizonyos határig, de azok a határok eléggé adottak: ne legyenek feszülő keresztráncok a csípőnél, ne nyíljon „fülig” a zseb, vagy egyáltalán le lehessen ülni anélkül, hogy a combunk vérkeringése leállna.

Ha minőségi gyapjúöltönyról beszélünk, akkor ez a határvonal nagyon kényes. A „slimmest of all slims” nem mehet az alábbi szabás alá:

slimwol

Persze. Persze, lehet elasztánt gyapjúszövethez is keverni, és akkor valóban a leggings forma a határ. De én még nem találkoztam olyan elasztánnal kevert, nagyon szűkre szabott öltönynadrággal, amin ne lennének – kissé lehangló - árulkodó jelek az anyag össztetételét illetően.

twodocs str

 

Fogadjuk el, hogy van egy határ a minőségi gyapjú öltöny nadrágjának szűkítésénél anélkül, hogy bármilyen további alakítás ne menjen az elelgáns sziluett rovására. Ha pedig nagyon vonzódunk a tapadó anyagokhoz, akkor azokat továbbra is farmer- vagy pamutnadrág formájában viseljük.

Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház