Blog

A hat legdrágább (méretre készített) öltöny a világon

2016. április 10.

 

Az elegáns férfi öltönyök világában jártasak tisztában vannak azzal, hogy a Savile Row-n egy Huntsman vagy egy Anderson & Sheppard öltöny, Rómában egy Caraceni vagy Rubinacci, Nápolyban pedig egy Borrelli, egy Attolini öltöny bizony egy új autó árába kerül.

Vannak azonban a felsoroltakon kívül olyan kiugró árú öltönyök is, amelyek a fent említetteknél még messze-messze többe kerülnek, és fel is kerültek a világ legdrágább öltönyeinek listájára. A richest.com összegyűjtötte, hogy melyik az a hat legdrágább öltöny, ahol a márka, a szövet, a szakértelem és a ráfordított munkaóra együttese adja ki azt az orbitális számot, ami az árcímkén olvasható. Ebbe a listába nem kerültek bele azok az öltönyök, amelyek a bele- vagy rávarrt ékszerek és egyéb “csecsebecsék” miatt kerülnek nagyon sokba. Íme:

6. Ermenegildo Zegna Bespoke – $22 000,-

A világhírű Zegna szabóság kész öltönyei sem tartoznak a legolcsóbb darabok közé, és igen népszerű a “Su Misura” (made-to measure) szolgátatása is, ami persze még borsosabb. A Zegna méretre készített top vonala, amihez a kedves vásárló a Zegna 700 legdrágább szövetéből választhat, eléri a 22 000 dolláros “egységárat”.

z

5. World Record Challenge Cup öltönyök - $28 000,-

A Loro Piana testvérek minden évben versenyt hirdetnek feltörekvő tervezők számára, és a győztes darabból pontosan 50 öltönyt készítenek Loro Piana márkanév alatt.

2012-ben a az ausztrál Susanna Triplett “győztes” gyapjúfonala 11.1 mikron átmérőjű lett, és az általa tervezett öltöny darabja $28 000 volt.

lp

4. Brioni Vanquish II – $43 000,-

Before Daniel Craig in Tom Ford there was Pierce Brosnan in Brioni. A 2008-as válság idején a Brioni megalkotta a valaha készített legdrágább öltönyét. A szövet Dormeuil Vanquish II, amihez a világ legritkább alapanyagait (pl. vicuna, pashmina,stb.) használják fel. A Brioni ebből készít évente 100 db öltönyt, mindengyiket fehérarany cérnával varrva …

bvii

3. Desmond Merrion Supreme Bespoke – $47 500,-

A hires és elismert Savile Row szabó ezeket az öltönyöket saját maga varrja, és minden öltés kézzel készül. Egy darab elkészítése hónapokat vesz el a Mester idejéből.

dm

2. Kiton K-50 – $60 000,-

Egy “átalgos” Kiton öltöny elkészítésére 25 munkaórát fordítanak, és ezalatt 45 szabó keze alatt megy át. A K-50 azért különleges, mert a Kiton sztárszabója Enzo D’Orsi tervezi és varrja, az 50-es “bűvös” szám kettős jelentésű: egy ilyen öltönyt Sig. D’Orsi 50 óra alatt készít el, és évente csak 50 darabott varr belőle.

k

1. William Westmancott Ultimate Bespoke - $75 000,-

A 30 éves Savile Row szabó (aki pont Desmond Merrion “szomszédja”) első helyezését elsősorban annak köszönheti, hogy ezért az árért három- és négyrészes öltönyöket készít, és az árban benne van 5 darab méretre készített ing is. Fontos megemlíteni, hogy ez azért 200 munkaórát jelent Mr. Westmancott szabóinak. A célcsoport egyértelműen a közel-keleti és az orosz milliárdosi kör …

ww

Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház