Blog

A barna üzleti öltöny

2015. november 13.

 

Sötétkék, acélkék, antracit, szürke. Egyszínű, csíkos. Az üzleti élet meghatározó karakterei, amikor öltönyökre gondolunk. Manapság azonban egyre több üzletember szeretne kilépni ebből a színvilágból, de szigorúan ügyelve arra, hogy megjelenésében a megkövetelt üzleti elegancia ne szenvedjen csorbát.

Erre egy frappáns választás a sötétbarna „hideg” árnyalatai, amikor az alapszínben a fekete, a szürke karaktere keveredik, egyfajta acélos tónust kölcsönözve az alapvetően meleg barna színnek. A szövet is ennek megfelelően sűrűn szövött, sima gyapjú legyen (fresco, twill).

dark brown

Ha ragaszkodunk az üzleti megjelenéshez, a (csokoládé) sötétbarna az a határvonal, ami még elfogadható, a megfelelő kiegészítőkkel és cipővel felvéve.

mid brown

Az ennél világosabb árnyalatok, a moher vagy flanel szövetek, a határozottabb minták már elveszítik üzleties jellegüket, az angol hagyomány ezt már „country attire”-nek hívja szemben a „city suit” szigorú megjelenésével szemben. Ez persze nem jelenti azt, hogy ezek az öltönyök ne lennének „teljes értékűek” vagy ízlésesek, csak más funkciót szolgálnak.

country brown

Érdekesség, hogy a barna öltöny egyik nagy híve Ronald Reagan, amerikai elnök volt.

reagan

Ha a praktikum oldaláról nézzük, a barna öltöny egyik nagy előnye, hogy gyakorlatilag majdnem minden színű kiegészítőt jól visel. Legyen szó kék, zöld, bordó, sárga nyakkendőről, mindegyikhez található egy jól illő barna öltöny.

ties w brown

Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház
Mister férfi divatház